2ήμερη εκδρομή στο Οροπέδιο Ομαλού και κοπής πίτας νέου έτους και επετείου 30 ετών της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α ΧΑΝΙΩΝ

P1020022 P1020030 P1020032 P1020035 P1020038 P1020041 P1020042 P1020044 P1020045 P1020046 P1020077 P1020086

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «2ήμερη εκδρομή  στο Οροπέδιο Ομαλού και  κοπής  πίτας  νέου έτους και επετείου 30 ετών της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α ΧΑΝΙΩΝ»

Πέρασαν 30 χρόνια, από την ίδρυση της Τοπικής Διοίκησης Χανίων (Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ)  της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Αυτό το έτος όλες μας οι εκδηλώσεις θα έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο αυτή.

Τρεις δεκαετίες  Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ  με  τεράστια προσφορά  στο  Ελληνικό Εθνικό Τμήμα που απορρέει από τις σημαντικές κοινωνικές & πολιτιστικές δραστηριότητες της ,αλλά και την σημαντική θέση που κατέχει σύμφωνα με και τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει από αυτό.

Με ιδιαίτερη χαρά το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής μας Διοίκησης  διοργάνωσε και πραγματοποίησε 2ήμερη οδική εκδρομή στο πανέμορφο Οροπέδιο Ομαλού, με αναχώρηση το Σάββατο 12-03-2016 και ώρα 14.00 από τα γραφεία της Τοπικής μας Διοίκησης .

Αφήνοντας  πίσω μας τα Χανιά και σε μια απόσταση 35 χλμ. Κατευθυνθήκαμε νότια προς την κορυφή των Λευκών Ορέων. Σε μια καταπράσινη διαδρομή μέσα από τα χωριά  της Επαρχίας Κυδωνίας ανηφορίσαμε προς τον Ομαλό .

Συνεχίζοντας την διαδρομή μέσα από την χιλιοτραγουδισμένη «Στράτα των Μουσούρων» καταλήξαμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής, όπου μας αποκαλύφθηκε το οροπέδιο Ομαλού με το ξακουστό Φαράγγι της Σαμαριάς.

Διανυκτερεύσαμε στον φιλόξενο παραδοσιακό Ξενώνα «ΤΟ ΕΞΑΡΙ», στο εστιατόριο του οποίου  δειπνήσαμε τσικνίζοντας, καθότι τελευταίο 2ήμερο αποκριάς και κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας η οποία λόγω της επετείου των 30 ετών από την ίδρυση της Τοπικής μας Διοίκησης έγινε και τούρτα γενεθλίων, σβήνοντας όλο το Δ.Σ. κεριά με τον συγκεκριμένο αριθμό σε υπέροχη ατμόσφαιρα με χειροκροτήματα  από 50 μέλη και φίλους της Τοπικής μας Διοίκησης.

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  και όπως  ομόφωνα το Δ.Σ. της Τοπικής μας Διοίκησης είχε αποφασίσει, ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη της Ι.Ρ.Α. Χανίων και απονεμήθηκαν ταυτότητες και τιμητικοί  έπαινοι ,κατά αρχαιότητα, σε εν ενεργεία και εν αποστρατεία πολιτικούς Υπάλληλους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΓΠΑΔ ΚΡΗΤΗΣ & Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ) για την μακρόχρονη και μεγάλη προσφορά τους στην Υπηρεσία οι οποίοι με υπερηφάνεια και συγκίνηση δέχθηκαν αυτή την τιμή.

Ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους αναφέρουμε τα ονόματά τους : ΧΡΟΝΑΚΗ Μαρία. ΜΟΤΑΚΗΣ Νικόλαος, ΝΙΑΒΗ Στέλλα, ΠΕΝΤΑΡΑΚΗΣ Κυριάκος  & ΠΩΛΟΓΕΩΡΓΗΣ Στυλιανός.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά με παραδοσιακούς κρητικούς μεζέδες και κρασί, λαϊκό αλλά και κρητικό τραγούδι, που τραγουδήσαμε, χορέψαμε και όπως πάντα μας ΕΝΩΣΕ σε μια γλυκιά παρέα , που την αποτελούσαν συνάδελφοι εν ενεργεία, συνάδελφοι συνταξιούχοι , αλλά και πολίτες που αγαπούν ,σέβονται και εκτιμούν την ιδέα της Ι.Ρ.Α. και του “Servo per Amikeco”, διασκεδάζοντας έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το τυχερό φλουρί της πίτας έπεσε στην μικρή μας φίλη Νεκταρία ΤΣΑΚΠΙΝΗ κόρη του αγαπητού συναδέλφου Εμμανουήλ ΤΣΑΚΠΙΝΗ ,με δώρο αεροπορικά εισιτήρια για Θεσσαλονίκη και 2 διανυκτερεύσεις στον ξενώνα της Τ.Δ.  Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης.

Στις 09.30 το πρωί της Κυριακής 13-03-2016 ,όλοι μαζί είχαμε ένα πλούσιο παραδοσιακό πρωινό, με σχόλια ανέκδοτα και πειράγματα μεταξύ μας, στον απόηχο της προηγούμενης βραδιάς .

Την 11.ΟΟ περίπου ώρα, αφήνοντας τον ξενώνα ,διανύοντας  μια χιονισμένη διαδρομή περίπου 2χλμ. φθάσαμε στο ξυλόσκαλο σε ύψος 1200 μέτρων από όπου αρχίζει και το γνωστό Φαράγγι της Σαμαριάς. Μπροστά σε ένα καταπληκτικό τοπίο με θέα τα λευκά όρη και το φαράγγι, φωτογραφηθήκαμε με την σημαία της Τοπικής μας Διοίκησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. Χανίων ευχαριστούμε  θερμά όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεχή τους στήριξη, συνεργασία και  φιλία και τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του ξενώνα «ΤΟ ΕΞΑΡΙ» και ιδιαίτερα  την αξιότιμη Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων  μέλος της Ι.Ρ.Α. Χανίων και αγαπητή μας φίλη κα ΞΕΝΙΚΑΚΑΗ Μαρία που μας τίμησε με την παρουσία της.

 

 

          “Servo per Amikeco”

    «Υπηρετώ δια της φιλίας»

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο  Πρόεδρος                                                                                 Η Γενική Γραμματέας

Περράκης  Ιωάννης                                                                  Αικατερίνη Σχοινοπλοκάκη

Bookmark the permalink.

Comments are closed.