Η Τοπική Διοίκηση της Ι.Ρ.Α. Χανίων στηρίζει-ψηφίζει την Ακριτική μας Σάμο , ως Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

381738_4296601328115_2036990397_n

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ more here

 

ΘΕΜΑ:   «Η Τοπική Διοίκηση της Ι.Ρ.Α. Χανίων στηρίζει-ψηφίζει την Ακριτική μας Σάμο , ως Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»


Μετά από σχετική πρόταση του Προέδρου της Τοπικής Διοίκησης Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών , το Διοικητικό Συμβούλιο της Ι..Ρ.Α Χανίων , με την αριθ. 98 πρακτικού συνεδριάσεων απόφασή του, κατά τη συνεδρίασή της 10ης Νοεμβρίου 2015 ημέρα Τρίτη, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την υποψηφιότητα της Σάμου για την ανακήρυξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του έτους 2021.

Οι αδελφικές σχέσεις των Τοπικών Διοικήσεων Ι.Ρ.Α. Σάμου και Ι.Ρ.Α. Χανίων , τόσο σε προσωπικό επίπεδο του υπογράφοντα με τον αξιότιμο και ειλικρινή φίλο, πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Σάμου κ. Γεώργιο Αβραμίδη και οι ήδη συμφωνηθείσες κοινές πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουν δρομολογηθεί από τις δύο Διοικήσεις (διοργάνωση φιλανθρωπικών τουρνουά ποδοσφαίρου, ανταλλαγή επισκέψεων αντιπροσωπειών, κ.α.) ήταν αρκετά για την παραπάνω απόφαση σύσσωμου του Δ.Σ. της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. Χανίων.

Ένας ακόμα σοβαρός λόγος της απόφασής μας, η ιδιαιτερότητα της απόστασης του ακριτικού μας νησιού από τα τουρκικά παράλια , μόλις 1300 μέτρα., που προτάσσει την να ανάδειξή της ,σε ευρωπαϊκό κέντρο υπενθυμίζοντας στην Ευρώπη ότι στη Σάμο διασταυρώνονται οι βασικοί άξονες του πολιτισμού: η φιλοσοφία με τον Πυθαγόρα, η επιστήμη με τον Αρίσταρχο, η τεχνολογία με τον Ευπαλίνο.

Παρακαλούμε τον πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Σάμου κ. Αβραμίδη Γεώργιο να μεταφέρει τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μας στον αξιότιμο Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο , τα συγχαρητήρια μας για το εγχείρημα και την αμέριστη στήριξή μας σε αυτό.

 

Καλή  επιτυχία στην υπέροχη και πανέμορφη Σάμο!!

                                                                                                             

                                     SERVO PER AMIKECO

                                       «Υπηρετώ δια της φιλίας»

           Ο   Πρόεδρος                                                                                         H Γενική Γραμματέας

         Ιωάννης Περράκης                                                                         Αικατερίνη Σχοινοπλοκάκη              

Bookmark the permalink.

Comments are closed.