Η ομάδα καλαθοσφαίρισης της Τοπικής Διοίκησης Νομού Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ) ως εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου συμμετάσχει στο 3ο Παγκρήτιο τουρνουά Μπάσκετ «Commander”s Cup»

Ήταν μεγάλη μας χαρά και ιδιαίτερη τιμή η πρόσκληση που δέχθηκαν για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά , η ομάδα καλαθοσφαίρισης της  Τοπικής Διοίκησης Νομού Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  (Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ) ως εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ, ο υπογράφων πρόεδρος και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της , Λογαρίδου Σοφία, προκειμένου συμμετάσχει στο 3ο Παγκρήτιο  τουρνουά Μπάσκετ «Commander”s Cup» ομάδες από τις ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας. που πλέον έγινε θεσμός  και το οποίο διοργάνωσε η  Διοίκηση της Αμερικάνικης Βάσης Ναυτικού στην Σούδα Χανίων.

Το τουρνουά που διεξήχθη από 04-06 Νοεμβρίου 2016 στο πανέμορφο κλειστό αθλητικό κέντρο ‘BULLS” της Αμερικάνικης Βάσης ,με την συμμετοχή των ομάδων :  1.) Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕ.ΝΑ.ΑΠ.)  2.) I.P.A.  Χανίων   3.) 115 Πτέρυγας Μάχης Πολεμικής Αεροπορίας, 4.) Πολεμικού Ναυτικού 5.)  Αμερικάνικου Ναυτικού- NSA Souda Bay και  6.)  Πεδίου Βολής Κρήτης-NAMFI ,σκοπό είχε την σύσφιξη σχέσεων και καλής συνεργασίας μεταξύ των ένστολων εκπροσώπων του Νησιού μας, δίνοντας την ευκαιρία για άλλη μια φορά  στην Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ να  αφήσει το στίγμα  του Servo Per Amikeco  ,αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των διοργανωτών, των φιλάθλων αλλά και των συμμετασχόντων αθλητών.

Η ομάδα μας παρά την δύσκολη κλήρωση που είχε, κατάφερε να προκριθεί επάξια στην επόμενη φάση, κάνοντας δύο νίκες και μία ήττα στον όμιλο της.

Η τύχη… , μας έφερε αντιμέτωπους στον προημιτελικό με το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, Αμερικάνικης ομάδας. Μετά το θαύμα του αποκλεισμού της από την ομάδα μας στο 1ο Commanders  cup, στον φετινό προημιτελικό εμφανώς ενισχυμένη με πολύ καλούς παίκτες ,αν και δύσκολα, έκαμψε τις αντιστάσεις μας και επάξια προκρίθηκε στο FINAL FOUR νικώντας μας με σκορ 46-39 !!

Τελικά για καταλάβαμε την 5Η Θέση νικώντας σε κατατακτήριο αγώνα την ομάδα του πεδίου βολής Κρήτης  .

Νικήτρια  στον μεγάλο τελικό και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι , (με ένα εκπληκτικό τρίποντο σε χρόνο μηδέν (buzzerbaeter) ενώ το σκορ ήταν 35 -33 υπέρ των Αμερικανών) κατακτώντας και το βαρύτιμο τρόπαιο του τουρνουά ήταν η ομάδα της 115 Π.Μ. Πολεμικής Αεροπορίας έναντι της υπέροχης ομάδα της Αμερικάνικης βάσης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Διοικητή της Αμερικάνικης Ευκολίας Σούδας Captain Brad J. Collins. και τον υπεύθυνο του αθλητικού τμήματος  Byron P. Gale, για την εγκάρδια υποδοχή και αδελφική φιλοξενία της οποίας έτυχε η αποστολή της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α Χανίων  και να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας για την εξαιρετική και άρτια διοργάνωση του τουρνουά.

Ήταν  ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για τον πρόεδρο της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α Χανίων ως επίσημος προσκεκλημένος να απονείμει στον Διοικητή της Αμερικάνικης βάσης ΠΛΑΚΈΤΑ της επετείου συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση της Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  ,ενημερώνοντάς τον για  την τεράστια προσφορά του στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα που απορρέει από τις σημαντικές δραστηριότητες  του ,αλλά και την σημαντική θέση που κατέχει σύμφωνα με τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει από αυτό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διοίκησης Χανίων ευχαριστούμε θερμά πρώτους από όλους  τους αθλητές της ομάδας μας για  την μεγάλη προσπάθεια και την καταπληκτική τους εμφάνιση αλλά επίσης και τους αθλητές όλων των ομάδων για την άριστη μεταξύ τους, αθλητική συμπεριφορά κατά την διάρκεια των αγώνων, αλλά και την αδελφικότητα μετά την λήξη του Τουρνουά, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει και προάγει την  ομαδική προσπάθεια και τον ευγενή ανταγωνισμό.

 

SERVO PER AMIKECO

«Υπηρετώ δια της φιλίας»

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο   Πρόεδρος                                                                      H  Γενική Γραμματέας

Ιωάννης  Περράκης                                                              Ελένη Παπαθανασίου

Bookmark the permalink.

Comments are closed.