ημερίδα με θέμα τη “Σεξουαλική Παραβίαση Ανηλίκων” -Διεπιστημονική Προσέγγιση”

P1010777 ?????????????????????? ?????????????????????? ??????????????????????

ΔΙΕΘΝΗΣ   ΕΝΩΣΗ   ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ                              

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ

CHANIA REGION

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

N.G.O

Πλατεία Ελευθερίας –όπισθεν   Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

73100- Χανιά -Κρήτης

Τηλέφ. +30 28210 57023-28210 50047            

             +306981420346

Fax.     +30 28210 57023-28210 50047

Email   i.p.a.chania@gmail.com

               jaap2010@hotmail.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι

Ήταν μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη χαρά η άμεση συμμετοχή της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. Χανίων και η πρόσκληση του υπογράφοντα Προέδρου, της Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων Λογαρίδου Σοφίας και της εξωτερικής συνεργάτιδας μας και υπεύθυνης γραφείου τύπου της Γ.Π.Α.Δ. Κρήτης Παπαθανασίου Ελένης, να συμμετέχουν στην ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τη “Σεξουαλική Παραβίαση Ανηλίκων” -Διεπιστημονική Προσέγγιση” που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία   η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων στα πλαίσια των επικοινωνιακών δράσεων της Αστυνομίας, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο Μεγάλο Αρσενάλι Χανίων.

Σύντομους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήριά τους για την ημερίδα απεύθυναν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Χανίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης , του Δήμου Χανίων ,ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χανίων κ.α.

Στον χαιρετισμό του, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Χανίων, ταξίαρχος Ανδρέας Δασκαλάκης, τόνισε ότι στόχος της ήταν “οι φορείς και οι πολίτες των Χανίων, να σχηματίσουν μια εικόνα και να ευαισθητοποιηθούν” πάνω στο θέμα.

Ανέφερε επίσης, ότι στα Χανιά, υπάρχει ομάδα αστυνομικών ειδικά εκπαιδευμένη που ξέρει πώς να προσεγγίσει το θέμα με επιστημονικό τρόπο και πάντα παρουσία ψυχιάτρου ή παιδοψυχολόγου.

Το κατεξοχήν “αφανές έγκλημα” χαρακτήρισε την σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων, η επίκουρη καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Όλγα Θεμελή,. Όπως είπε, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, 1 στα 5 παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά. Ωστόσο “είναι ο σκοτεινός αριθμός του εγκλήματος” καθώς ένα “πέπλο σιωπής” καλύπτει, διαχρονικά στην Ελλάδα, αυτό το φαινόμενο: Δυστυχώς, “στην Ελλάδα πάντα πολιτισμικά επιλέγαμε τη σιωπή, δεν υπήρχε ποτέ ενημέρωση, εκπαίδευση και ήταν ένα θέμα ταμπού που μόνο το τελευταίο διάστημα τα ΜΜΕ το έχουν φέρει στο προσκήνιο, ήταν το “καλά κρυμμένο μυστικό” μιας περιοχής” τόνισε στο πλαίσιο της ομιλίας της με θέμα “Τα παιδία καταθέτει – Η δικανική εξέταση ανηλίκων μαρτύρων, θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης”.

Για το “δια βίου ψυχικό τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης στο παιδί και τον έφηβο: εκδηλώσεις και αντιμετώπιση” μίλησε στους παρευρισκόμενους η Παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων Βασιλική Στυλιανίδου: “Η σημερινή ημερίδα μας δείχνει ότι διάφοροι επιστήμονες εμπλέκονται σε αυτά τα περιστατικά. Πρώτος είναι ο ειδικός ψυχικός υγείας που θα προετοιμάσει το παιδί για την ανάκριση, ώστε να μειωθεί ο φόβος” τόνισε και ανέφερε ότι συνήθως τα περιστατικά κακοποίησης προέρχονται μέσα από την οικογένεια.

Ο Διδάκτωρ πολιτικών ασφαλείας Γιώργος Παπακωνσταντής μίλησε για την “θυματοποίηση των παιδιών όταν η κοινωνία δεν βλέπει ενώ την ημερίδα έκλεισε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων, Αλέξανδρος Σπηλιώτης που αναφέρθηκε στην  “ποινική μεταχείριση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων”. Διεπιστημονική Προσέγγιση: Διεπιστημονική Προσέγγιση: Διεπιστημονική Προσέγγιση:

Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση. Την ημερίδα συντόνισε ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ και μέλος της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. Χανίων , Γρηγόρης Μαυριδάκης.

Ο υπογράφων πρόεδρος με μέλη της Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. Χανίων προσωπικά τα συγχαρητήριά του στον Διευθυντή Αστυνομίας Χανίων για την εξαιρετική και άρτια διοργάνωση της ημερίδας.

  SERVO PER AMIKECO

 «Υπηρετώ δια της φιλίας»

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

                              Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γενική Γραμματέας

                        Περράκης Ιωάννης                                                                  Αικατερίνη Σχοινοπλοκάκη

6981420346                                                                                    6937126663

Bookmark the permalink.

Comments are closed.